Senaryo yazma
Senaryo yazma için ilk olarak ciddi bir edebi bilgi alt yapınızın olması gerektiğini ve çok yaratıcı kimseler olmanız gerektiğini belirtmek gerekir. Herkes yazı yazma yeteneğine sahip olmadığı gibi her yazı yazma yeteneğine sahip kişi de senaryo yazamayabilir.
Kalemi çok kuvvetli olan ve etkileyiciliği olan kimselerin her konuda yazabildiklerini düşünmek yanlış olur. Nasıl ki tıp alanında her hastalığın kendine özgü uzmanlaşmış doktorları bulunuyorsa yazarlık da her alanda ilgi alanına yönelik ve güçlü kalem kategorisine ayrılmış yazarlar bulunmaktadır. Kimisi kısa hikâye yazmayı beceremezken çok derin şiirler oluşturur; kimisi de senaryo ve tiyatro alanında yazmayı kendi yapısına uygun bulur.
Senaryo Yazma Aşamalarında Neler Yapılır?
Senaryo yazma
İlk olarak senaryo hakkında yazılacağı ana temanın ne olduğunu yazarın kafasında belirlemek ile başlar. Daha sonra senaryonun olay örgüsü, mekânın ne olacağı, konunun geçeceği zaman diliminin ne olacağı gibi unsurlar önem kazanmaktadır.
Bütün bunlar kâğıda dökülmeden önce karakter analizi ve diğer unsurlar kaba taslak bir kağıda diyagramlar halinde çıkartılır.
Karakterlerden bahsederken ve olay içerisindeki davranışlarını belirlerken önceden belirlenmiş olan kişilik özelliklerine her zaman yazar dönüp bakabilmelidir.
Her aşamayı hazırladıktan ve yazı oluşumuna başladıktan sonra yazar olayı kurmaya başlar ve daha sonra olaylar kendiliğinden alır başını gider. Olayların devamı anlatılmak istenilen konudan çok da uzaklaşmadan doğaçlama olarak gelişmeye başlar.
Bir senaryonun sonu da her zaman doğaçlama gelişen hatta bazen yazarın bile öncede kestiremediği bir sonuç ile sonlanır.
Senaryo yazma İçin Gereken Bilgiler
Güçlü bir edebi alt yapınızın olması gerekmektedir. Senaryo yazmak için çok büyük bir hayal gücüne sahip olmanız ve olay örgüsünü kurarken uyumu bozmadan çok uzun soluklu çalışmalar yürütmeniz gerekmektedir. Senaryosunu yazdırmak istediğiniz konunun detaylarının paylaşılması yeterlidir.
Senaryo Hazırlatmanın Faydaları
Senaryo hazırlanırken hitap ettiği kitleye göre ilgi çekici, eğlendiren, bazen ağlatan ve kesinlikle eğiten ögelere yer verilmesi gerekmektedir.
Kaliteli yazılmış her senaryonun içinde hitap ettiği kitleye yönelik bir mesaj barındırır. Bu mesajın yer etmesi için sağlam bir konu bulmak ve güçlü anlatımlarda bulunmak gerekmektedir.
Özellikle dizi sektöründe senaryo hazırlatmak çok önemlidir ve çoğu zaman ekip çalışması içerisinde grup halinde oluşturulurlar.
Burada diziden akla ilk gelen televizyon dizileri olabilir ama seri halinde yayınlanan çizgi filmler de çoğunlukla bu şekilde hazırlanmaktadır.
Senaryo Yazma ve senaryo hazırlanması için sipariş oluşturma veya teklif isteme
#Proje yazıldıktan sonra revize imkanı vardır.
#1 kere revize edilme hakkı ücretsizdir.
#Extra her revize proje fiyatının 25% ilave edilmesi suretiyle yapılmaktadır.
Senaryo yazma ve fiyatı hakkında detaylı bilgiler
Senaryo yazma ve fiyatı hakkında detaylı bilgiler
Editörlerimizde doğrudan iletişim için yukardaki WHATSAPP QR okutabilir veya sağ tarafta bulunan WHATSAPP ikonunu tıklayabilirsiniz.
Bizimle iletişime geçmek isterseniz formu kullanabilirsiniz.
Dipçe: Whatsapp qr kodunu cihazınızdaki whatsap uygulamasında bulunan kamera bölümünü açarak okutabilirsiniz
Ana Ofisi: KARTAL/ İSTANBUL
Telefon: 0.543.966.9094
E-posta: editor@biyaziver.com
Bazı senaryo çalışmalarımız
Tamamlanmış olan diğer projelerimiz
Senaryo yazma
Senaryo yazma Senaryo yazma için ilk olarak ciddi bir edebi bilgi alt yapınızın olması gerektiğini ve çok yaratıcı kimseler olmanız gerektiğini belirtmek gerekir. Herkes yazı yazma yeteneğine sahip olmadığı gibi her yazı yazma [...]
Belgesel senaryosu hazırlama
Belgesel senaryosu hazırlama Belgesel filmlerle her zaman hayranlıkla izlediğimiz yapımlar yapıldı. Belli bir senaryoya uygun olarak yayına alınmasıda izleyiciye ayrıca keyif veriri. Yayına alınan belgesel filminde, izleyicilere yeterli bilgiyi sunması gerekir. Belgesel senaryosu [...]
Uzun metraj film senaryosu yazımı
Uzun metraj film senaryosu yazımı Uzun metraj film senaryosu yazımı esasında sinema sektöründe kullanılan ve tek parça halinde 90-120 dakika arasında filmler için kullanılır. Bu uzunluk çocuklar için 60-90 dakika arasına değişmektedir. Yazım [...]
Kısa film senaryosu
Kısa film senaryosu Senaryo bir konuyu film çekimine uygun olarak yazma dilidir. 1,5 -2 dakika olarak kurgulanmış film senaryolarıdır. Yazım olarak ortalama 3 sayfadan oluşur. Normal bilinen senaryo formaları Amerikan ve Fransız senaryo [...]
Kurumsal çalışmalar
Kurumsal çalışmalar Proje açıklaması Kurumsal çalışmalar için Karşılıklı [...]
Elektronik kitaplar
Online Kitap Nedir? Nasıl Yazılır? Hangi Formatları Tercih Etmeliyim? [...]
Senaryo çalışmalarımız
Sitemizde yer alan ve editörlerimiz tarafından [...]
Rakip Analizi
Rakip Analizi Nedir? İş planı yaparken üzerinde durulması gereken en önemli konulardan olan rakip analizi, pazara hakim olmanıza yardım eder. Rakip analizi öncesinde pazar araştırması yapılmalı ve ardından rakipler analiz edilmelidir. Pazar araştırmasından sonra rakiplerin de en iyi şekilde analiz edilmesi, sektörde başarılı olmanızı sağlar. Kısaca rakip analizi demek, pazarda bulunan rakiplerinizi tespit etmek ve incelemek anlamına gelir. Bu analizin temel prensibi, pazara adım atmadan evvel, hizmet ya da ürününüzün geliştirilme yolunun belirlenmesi ve pazara giriş yaptıktan sonra da yeni durumlar için eylem planı oluşturarak uygulama evresine geçilmesi için hazır [...]
Pazar Araştırması
Bir pazara adım atmadan önce, hedeflenen pazar hakkında, rakipler ve müşteri adaylarıyla ilgili bilgi toplamak, soru sormak ve elde edilen sonuçları değerlendirme süreci pazar araştırması olarak bilinir. Pazar Araştırması Nedir? Bu araştırmada, tüketicilerin ürün ya da hizmetlerinizi neden tercih ettiklerini de anlayabilirsiniz. Tüm bilgiler sayesinde tüketicilerinize çözüm sağlayabilen ve onları etkileyebilen ürünler üretip başarı şansınızı yükseltebilirsiniz. Pazar araştırmasıyla birlikte, müşterilerinizin toplumsal, kültürel, sosyo-ekonomik, bölgesel ve bireysel durumları hakkında fikir sahibi olursunuz. Pazarda bulunan ürünlerinize talep olup olmadığını ya da bunların ne derece talep gördüğünü analiz etmeniz kolaylaşır. Pazar Araştırması Hazırlık [...]
Siz de fikrinizi belirtin